onsdag 13 december 2017

Mysig Luciamorgon

God morgon mina vänner och hoppas ni har fått en lika härlig och stämningsfull morgon som jag har fått :)
Jag bänkade mig framför TV:n nu på morgonen för att titta på Luciauppträdandet de alltid visar. Tände lite ljus och avnjöt mitt morgonkaffe till skönsång.
Vilken fantastisk start på dagen!
Just nu känner jag mig så fylld av ro och lugn, och det är en välkomnande känsla efter några veckor av stress och oro.
Igår tog jag en promenad i det vintriga vädret. Jodå, vi har faktiskt fått behålla snön än så länge; peppar, peppar...

När jag ändå passerade så for jag inom blomsteraffären vi har här i byn. Hon som har den är världens gulligaste och trevligaste människa, och jag brukar kika förbi där (ofta) bara för att kolla in allt fint som hon har, eller bara få mig en liten pratstund med henne.
Hon har ju inte bara blommor och växter, utan en hel del inredningsprylar, och jag dööör varenda gång jag kommer in där för hon har ju så mycket fint! Och nu till jul har hon pyntat butiken så vackert så man tror man har kommit till himmelriket :)
Jag hade egentligen inte tänkt att köpa någonting, men (som vanligt när jag tänker så) det råkade följa med några saker hem ändå...
En helt underbar ljusslinga, som även går på timer, och som man kan ha precis överallt. Jag placerade den på en vägghylla vi har i vardagsrummet, men jag kommer säkert att hitta något annat ställe till den. Jag provar mig fram. Eller så köper jag flera. Jag menar, 49 kr är ju inget att tjafsa om.
Sen råkade en söt liten hyacint få följa med hem också. Själva löken är inlindad i mossa och dekorerad med ett organzaband, vita fjädrar och några frostiga små snöflingor (som inte syns på bilderna, tyvärr...). Det bästa är att man inte behöver vattna hyacinten, och vill man så kan man hänga upp den i bandet i ett fönster, eller var man nu vill ha den hängandes.
Jag ställde den på ett litet ljusfat så länge. Kanske hänger jag upp den när den har slagit ut lite.
Jag önskar er alla en härlig och skön luciadag. 
Nu är det bara elva nätter före jul... ;)

Kram 


2 kommentarer:

Petra sa...

Vilka söta tomtar. Det gäller att passa på att mysa så mycket man kan nu.
Ha en fin lucia.
Kram Petra

Bittan sa...

Hej hej !
Missade Lucia på tv då jag valde jobbet och Lucia live istället måste kolla nu ikväll istället .Det var dramatiskt värre i morse då två tärnor som höll på att svimma fick ledas ut och sen samma sak med självaste Lucian men de piggnade som tur var på sig när de fick goodiebags :-) Ha en fortsatt fin Luciakväll . Kram B