måndag 11 december 2017

Det börjar dra ihop sig

God morgon mina vänner 

Så var vi inne i Lucia-veckan, och sakta men säkert så nalkas julen.
Det är så mysigt och stämningsfullt med Lucia. Jag brukar alltid titta på TV:s luciatåg på morgonen den 13:e i sällskap med kaffe, någon lussekatt och pepparkaka. Sen vid 10-tiden brukar skolan ha luciatåg i kyrkan och det missar jag inte heller. 

I år blir det sista året som min yngsta son är med och firar lucia i kyrkan här i byn då han börjar i högstadieskola i grannorten till hösten. Så det kommer nog också bli lite vemodigt denna gången...Idag tänkte jag baka lussekatter. De "vanliga" traditionella med russin på.
Nu för tiden finns det ju en mängd olika varianter när det gäller lussekatter, eller lussebullar. Jag brukar baka lussebullar fyllda med smör och mandelmassa också, och jag har mandelflarn på i stället för pärlsocker, men till Lucia vill jag ha de vanliga, traditionella. 

Något som jag faktiskt inte har testat att äta än är lussesemla. Någon av er som har testat det?

Hur "firar" ni Lucia? 

Ha en fin dag 

(Photocred: Pinterest)


1 kommentar:

Bittan sa...

Halloj där ! Jag har i a f köpt saffran alltid ett steg åt rätt håll haha . Näää det blir nog inga lussekatter däremot en fylld saffranskaka framåt torsdag . Lucia vill jag se hemma på tv men hinner nog inte på morgonen då vi har på jobbet får väl kolla på kvällen .Tyvärr har ingen av SmåPrinsarna något på fsk eller fskklass i år , det är så mysigt att få uppleva annars .Ha en go kväll . Kram B