tisdag 7 november 2017

Julpynta med enkla kransar

Något av det roligaste som finns är väl att leta inspiration och idéer för ditt hem och inredning. Min största inspirationskälla är ju helt klart Pinterest. Där finns så otroooligt mycket fint att titta på vad gäller allt!
Och såhär, när det börjar nalkas advent och jul, så skulle jag kunna sitta 24/7 och insupa alla fina bilder och idéer som finns på Pinterest.


Som jag har nämnt innan så kliar det rejält i fingrarna att få börja med julpyntandet. Och som jag också har nämnt innan så gäller less is more för min del när jag ska jula till det.
Jag vill ha det enkelt och inte en massa hysteriska, blinkande lampor i kulörta färger, och absolut ingen vit eller rosa modern gran. Och inte för mycket glitter.Min juliga stil går åt det lantliga hållet, och något som jag verkligen älskar att dekorera med är enkla kransar utan en massa krusiduller. Det räcker fint med att knyta en rosett av ett grovt snöre, eller ett smalt juligt band.
Mina julfärger går i vitt och grått med ett stänk av silver (tänk fattigmanssilver och zink). Någon röd detalj också i form av äpplen (antingen riktiga eller naturtrogna) och gammaldags band eller snören.
På Pinterest hittade jag dessa fina kransar, som är så lätta att göra själv. Bara att gå ut i naturen och leta material; granris, enris, lingonris, mossa... Man kan gärna använda sig av olika kryddor också att dekorera kransarna med för att få en härlig doft i huset; kanel och kryddnejlika t ex. Eller göra små kransar av färsk rosmarin :)
Och kransar kan man ju ha praktiskt taget var som helst; på väggen, på en dörr, i fönstret, på bordet... Endast fantasin sätter gränser!


(Photocred: Pinterest)

Inga kommentarer: