fredag 27 oktober 2017

Låt alla månader vara "rosa"

Oktober är som vi alla vet färgad rosa då Cancerfonden driver sin Rosa Bandet-kampanj, med syfte att samla in pengar för att bl a finansiera forskning, och sprida kunskap, om cancerprevention och bröstcancer. Kampanjen pågår mellan den 1-31 oktober varje år, och ett flertal företag sponsrar kampanjen med att sälja produkter där en del av summan går till Cancerfonden.
Cancer är nog den värsta sjukdomen som finns, och det är så ofantligt många som dör av cancer varje år. Det finns ju också ett flertal olika former av cancer.

Jag tycker Rosa Bandet-kampanjen är ett bra sätt att samla in pengar på, då det inte blir alltför betungande för folk att bidra till. Du köper t ex en påse morötter på affären, eller ett gäng donuts, och en viss del av det du betalar går till Cancerfonden. Du kan alltså med små medel hjälpa till i kampen mot cancer.
Igår på Facebook så läste jag en artikel som gjorde mig så illa berörd. Det gjorde så ont i hela mig, och jag grät som en tok när jag läste, och jag önskar så att händelsen i artikeln inte var sann, men det var den tyvärr...
Det handlade om en pojke som fick en ovanlig form av cancer, och hela artikeln visade med bilder hans mammas kamp för sin sons liv.
Läs artikeln här
Jag önskar att folk fortsätter stödja Cancerfonden även efter oktober, och det finns ju så otroligt många sätt på hur man kan samla in pengar. Klicka in på Cancerfondens hemsida och läs mer om cancer, Rosa Bandet och hur just DU kan hjälpa till.
Jag gör det här inlägget på helt eget initiativ då jag själv och folk i min närhet har drabbats av cancer, på ett eller annat vis, och min högsta önskan är att cancer i det närmaste utrotas.

Ingen kan göra allt, men alla kan vi göra något, och tillsammans ska vi se till att fucka cancer!

♥ ♥ ♥1 kommentar:

Bittan sa...

Klarar inte av att läsa men stödjer genom att precis som du skriver så mycket rosa jag kan .Har också varit drabbad och vet vilket helvete det är inte minst beskedet som lämnades oerhört klumpigt per telefon .
Ha en fin helg .

Stor kram B