fredag 20 oktober 2017

10 år som bloggare

Nu är det så här;
Igår gjorde jag ett inlägg om att det nu är 10 år sen jag började blogga.
Döm om min förvåning när jag i morse såg att det inlägget är borta! Puts väck!
Jag vet inte om det är jag själv som har råkat radera inlägget, eller om det är någon "bugg".

Men jag gör ett nytt försök!

Det är nu alltså i år, och just denna månad oktober, 10 år sen jag började blogga!!
Det är nästan så jag häpnar själv! 10 år, herregud vad tiden går fort!

Under dessa 10 år så har så otroligt mycket hänt i mitt liv. Separationer, kärlek, lycka, glädje, sorg, avsked, sjukdomar och dödsfall... För att nämna några av saker jag har varit med om.
Jag har också under dessa 10 år drivit 2 st bloggar, förutom min nuvarande 40 and Fab.

Vad är då anledningen till att jag redan avverkat två st bloggar?
Nu så här i efterhand så känns det som om bloggarna har skapats dels av den inredningsstilen jag hade då för tillfällena, och dels som olika kapitel i mitt liv.


Mitt i hjärtat


Lite som en film-trilogi, där första delen är min första blogg, som hette Mitt i hjärtat. En blogg som var helt inredningsbaserad, och där jag experimenterade mycket med foton och bildredigering. Ett nyvunnet intresse som jag hade då. Inredningsstilen var New England och hela hemmet gick i blått, vitt och rött med mycket marina inslag. Ungarna var små, och jag levde då tillsammans med deras pappa.

Sen separerade vi, jag blev ensamstående, och Mitt i hjärtat kändes inte helt rätt längre. Jag ville frigöra mig både från den och inredningsstilen jag hade då. Börja om på ny kula, med inte bara mitt liv, utan även med en blogg. Så jag skapade Sweet Cupcakemum. Och titeln säger väl det mesta om hur bloggen var; cupcakes och rosor och mycket shabby chic och rosa. Alltså den totala motsatsen till min första blogg. Lite kul att inse det nu såhär många år efteråt :) Sweet Cupcakemum var också mestadels inredningsbaserad.


Sweet CupcakemumFör lite mer än 5 år sen så träffade jag min nuvarande man, och fann den största lyckan på jorden, och landade i mig själv också. Hittade pusselbiten som fattades och som gjorde hela mitt liv komplett. (Faktum är att vi är lika kära nu som när vi träffades, och vi har fortfarande lika roligt tillsammans). Och med det så skapade jag min nuvarande blogg 40 and Fab, och som jag känner mest med att den är jag. Namnet kommer sig av att jag när jag skapade bloggen precis fyllt 40 år, och tyckte att det var passande, sen har jag lagt till +et så att jag kan använda samma namn på bloggen i all evighet, för jag kommer ju alltid vara 40+ år hur gammal jag än blir, eller hur? ;) 40 and Fab är en livsstilsblogg som täcker allt mellan himmel och jord; inredning, matlagning, bakning, tips, pyssel, mode etc.
Att sen sjukdom och annat gjort att jag tagit en lång och ofrivillig bloggpaus, det må så vara. Men nu är orken och lusten tillbaka, och min inredningsstil är helt annorlunda från mina två andra bloggar, vilket ni nog kommer att märka av :)


Sweet Cupcakemum
Ja, det var i stora drag min 10 års-berättelse. Jag kommer säkert att gå in mer i detalj på vissa delar någon gång i framtiden. Man kan ju inte ta allt på en gång ju! :D

Något som är helt fantastiskt med bloggandet är alla fina vänner jag har fått genom åren. Några hänger kvar sen min första blogg, och vi har kontakt både på Facebook och Instagram. Vi har aldrig träffats IRL, men det känns ändå som om vi har känt varandra i en evighet och träffats regelbundet. Jag är sååå tacksam för den fina vänskapen ♥

Hur länge har just DU bloggat?
Skriv gärna några rader och berätta!

Kram

Inga kommentarer: